MN Vastgoedcommunicatie

Interview met Kalter en Kalter over vastgoedstyling

Interview met Kalter en Kalter over vastgoedstyling

Interieur is een belangrijk aspect wanneer we het hebben over vastgoedobjecten, met name als het desbetreffende object in de verkoop staat. Onlangs heb ik, Mariëlle, een onwijs leuk interview over vastgoedstyling gehad met de twee meiden en tevens zusjes van het verkoopstyling bedrijf  Kalter en Kalter; Marinthe en Merel. Het interview met Kalter en Kalter heeft me een boost inspiratie en positieve energie gegeven!

Twee jaar geleden, in 2018, zijn Marinthe en Merel naast hun fulltime job begonnen met het inrichten van vastgoedobjecten. Vandaag de dag zijn ze gefocust op de verkoopstyling voor woningen door heel Nederland. Een thuisgevoel in een woning creëren, is voor de zussen erg belangrijk. De passie voor styling komt ook terug in hun prachtige kantoor, gevestigd in Amsterdam-Zuidoost, waar bovendien de opslag voor alle meubels en woonaccessoires te vinden is.

Hoe is jullie passie voor interieur- en verkoopstyling ontstaan?

Marinthe geeft aan dat hun passie lang geleden begon met het kopen van accessoires en gedurende verhuizingen. De twee zussen komen uit Twente en zijn daarna naar Amsterdam verhuisd, waar ze 10 jaar lang hebben samengewoond. Ze zijn toen maar liefst 10 keer verhuisd, waardoor ze steeds weer opnieuw konden inrichten en stylen. Via Marktplaats verkochten ze oude spullen en gingen ze alle winkels afstruinen om nieuwe aanwinsten te scoren.

Op een gegeven moment kochten ze allebei hun eigen huis, naast elkaar! Hun grote passie voor woningen (her)inrichten bleef vooralsnog en ze kregen bovendien veel vraag uit de directe omgeving hoe ze dit zo leuk voor elkaar kregen. Daarnaast waren de vaste banen niet meer voldoende en wilden ze iets doen wat ze écht leuk vinden: verkoopstyling. Ook hadden ze een AirBnB bedrijf dat door COVID-19 minder goed liep. Hierdoor konden ze volop aan de bak met Kalter en Kalter. Via dit bedrijf kwamen ze daarentegen wel in ruim 100 woningen, waar ze veel inspiratie opdeden en kansen wat betreft styling zagen.

Wat houdt verkoop- en vastgoedstyling bij Kalter en Kalter precies in en wanneer komt het van pas?

Verkoop- en vastgoedstyling houdt voornamelijk in; het laten uitspringen van een huis. Kalter en Kalter verzorgt een minimale styling gericht op accessoires en een volledige interieurstyling met alles erop en eraan. Op basis van de wensen en behoeften van de doelgroep richten ze een woning in. Daarnaast kunnen Marinthe en Merel door middel van vastgoedstyling kleine ruimtes groter laten ogen. Vooral bij studio’s is dit een essentieel onderdeel. Het is namelijk een grote uitdaging om zowel een bed, bank en eettafel met alle benodigdheden tot één geheel te krijgen. Maar het maximale uit een huis halen, kijkend naar de indeling en het interieur, kan Kalter en Kalter als geen ander.”

Houden jullie rekening met alle trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur?

Over het algemeen houdt het duo rekening met huidige trends, omdat deze trends in de winkels liggen waar ze de inkopen doen. Vooralsnog is het geen must. Merel struint voor kleine accessoires vaak kringloopwinkels af om de leukste eyecatchers te verzamelen.

Één van de trends van 2021 is een basic inrichting, maar wel met een ouderwetse eyecatcher in huis. Denk bijvoorbeeld aan een old school telefoon, weegschaal, typemachine, enzovoort. Dit zorgt voor een huiselijk gevoel. Verder blijven de natuurtinten van het afgelopen jaar nog steeds een trend. Dit najaar komt donkerblauw met koper of brons veel voor. Naast de natuurtinten is de kleur van 2021 Brave Ground, een chique aardetint. De kleur Brave Ground kan goed worden gecombineerd met vele kleurtinten en is gemakkelijk te gebruiken voor vastgoedstyling.”

Interview met Kalter en Kalter over vastgoedstyling

Wat is de meest uitdagende ruimte in een woning of kantoor om in te richten?

De eetkamer is een uitdagende ruimte, omdat je daar met een vaste indeling te maken hebt. De slaapkamer kan ook voor een uitdaging zorgen. Niet per se vanwege de inrichting, maar het is een ruimte met weinig mogelijkheden, omdat het vaak een kleine kamer is. De woonkamer is daarentegen het makkelijkst om in te richten, omdat je daar goed kunt schuiven en afwisselen met meubels, spullen en overige woonaccessoires.

Wat is een droomklus die jullie op een dag willen vervullen?

Het lijkt Marinthe heel leuk om een vakantiewoning op een tropisch eiland in te mogen richten, of een woonboot. Merel vindt de woonhuizen heel tof, hetgeen wat ze nu al doen. Toch blijft het totaalpakket een droomklus voor Merel.

Hoe ziet een werkdag bij Kalter en Kalter eruit?

Een werkdag bij Kalter en Kalter is nooit hetzelfde. Over het algemeen werken ze op kantoor als er geen stylingopdracht is. Hier zijn ze onder meer bezig met het maken van moodboards, acquisities, inkoop van meubels en accessoires, voorbereidingen en administratie. Daarnaast zijn ze goed actief op social media waar de nodige tijd naar uitgaat.

Elke dag is dus verschillend. Marinthe en Merel richten over het algemeen alles samen in, maar het komt wel eens voor dat er meerdere afspraken tegelijkertijd zijn, waardoor de zussen verspreid moeten werken. Tijdens de stylingopdrachten die ze samen uitvoeren, zijn ze over het algemeen in dezelfde ruimte te vinden, behalve als er een lichte irritatie tussen de twee ontstaat. De stylingopdrachten vinden plaats door heel Nederland, maar momenteel voornamelijk rondom Amsterdam.”

Wil jij ook graag op onze community komen te staan met jouw vastgoedbedrijf? Stuur ons gerust een mail naar info@mnvastgoedcommunicatie.nl en wie weet sta jij binnenkort met jouw bedrijf op onze community!


Terug naar blog